29. června nad námi prošla bouřka a my, na rozdíl od předchozí bouřky, která na jižní Moravě způsobila tornádo a nás operační nezvedl, ani když všude kolem stromy padaly, jsme byli povoláni starostou na uvolnění silnic od spadaných stromů. Zlí jazykové tvrdí, že se jeden spoluobčan, vracející se z hospody, nemohl dostat přes stromy domů, měl strach jet po hlavní silnici, nechtěl volat na číslo 155 a tak raději kontaktoval rovnou starostu. A my tak díky tomu, alespoň máme čárku za výjezd.


Aktualizace 8.7.2021:

8. července jsme byli, tentokrát regulérně přes operačního, posláni na odstranění padlého stromu v Pašovicích. Po trochu nepříjemném a marném hledání stromu v obci, kde jsme byli upozorněni uvědomělým občanem, procházejícím se, posilněn alkoholickým nápojem, v letním deštíku, na vyrušující modrá světla našeho hasičského vozu, jsme se vydali strom hledat na přilehlých silnicích. Strom nakonec ležel u autobusové zastávky na sinici mezi Pašovicemi a Doubravou.


Aktualizace 9.7.2021:

Do třetice nás zavolali na popadané stromy do letního tábora u Nepomuku. Bouřka předchozího dne zlámala několik stromů v areálu tábora a vedoucí se rozhodli zavolat hasiče na likvidaci nebezpečně zlámaného porostu. Naše jednotka na místě zlikvidovala několik stromů a větví bezprostředně ohrožující děti v táboře a místo následně předala starostce obce Dražíč, které pozemky patří.


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *